NAGRADNO TAKMIČENJE "UČENJE KAKVO ŽELIMO" - školska 2020/21

U želji da doprinesemo unaprijeđenju online obrazovanja u BiH i time pomognemo našim učenicima i nastavnicima tokom online nastave, organizujemo zanimljiv nagradni konkurs/natječaj (u daljem tekstu „Nagradni konkurs” ili „Nagradno takmičenje”).

Nagradnim konkursom “Učenje kakvo želimo”  pozivamo učenike, nastavnike, gradjane pojedince, grupe, organizacije i firme da dostave svoje digitalne obrazovne sadržaje pogodne za objavu na besplatnoj edukativnoj platformi STEM.BA, vodećem portalu za online edukaciju u BiH.

To može biti video lekcija, tutorijal, vježba, kviz, test, igrica, prezentacija, ili bilo koji drugi digitalni edukativni sadržaj prilagodjen osnovnoškolskom ili srednjoškolskom uzrastu iz neke od sljedećih oblasti:

Fizika, Hemija, Arduino, Elektronika, Ekologija, Zelene tehnologije, Informacione tehnologije (u širem smislu) ili Zanimljiva nauka.

Sadržaji treba da budu na bosanskom, srpskom ili hrvatskom jeziku.

Digitalni edukativni sadržaji treba da budu u funkciji omogućavanja lakšeg učenja, shvatanja pojmova, pojava, procesa i/ili provjere usvojenog znanja za sve učenike koji budu koristili digitalne obrazovne sadržaje putem platforme STEM.BA. Svrha takmičenja je da unaprijedimo kvalitet i raznovrsnost besplatnih digitalnih edukativnih sadržaja za učenike u BiH.

Svoje materijale možete dostaviti putem emaila infoOva e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. . 

Nagradno takmičenje počinje 01.11.2020. i traje do 31.03.2021. godine. Radovi se mogu dostavljati isključivo tokom perioda trajanja nagradnog takmičenja.

Svi materijali koji zadovoljavaju kriterije će biti objavljeni na vodećem edukativnom portalu u BiH STEM.BA na besplatno korištenje svima, a najbolje materijale, te učesnike sa najvećim brojem prihvaćenih sadržaja ćemo nagraditi vrijednim nagradama naših sponzora.

Prednost kod odabira nagrađenih sadržaja će imati oni sadržaji koji obuhvataju nove ili unapređuju postojeće edukativne sadržaje ili oblasti na platformi STEM.BA. Pozivaju se učesnici da pogledaju već objavljene radove na STEM.BA i da se fokusiraju ili na nove sadržaje ili na značajno unapređenje već postojećih lekcija, testova, kvizova i ostalog sadržaja.

Detaljnije informacije, te pravila nagradne igre možete pogledati klikom na PRAVILA